Grupul de initiativa Cartierul Floreasca

vrem sa pastram caracteristica

Grupul de initiativa Cartierul Floreasca

Floreasca PUZ Inchis!

Cine suntem? Un grup de oameni inimosi ce locuiesc in Cartierul Floreasca si care au hotarat sa ia atitudine impotriva modului in care autoritatile locale distrug cu buna stiinta Cartierul, in beneficiul unor grupuri de interese imobiliare.

Suntem simpli oameni care dorim ca in orele (si asa putine) pe care le petrecem acasa sa ne bucuram de spatiul verde de langa blocul in care locuim, de lumina soarelui care ne intra in case, de parcurile pe care le avem in apropiere. Nu mai dorim sa traim cu ingrijorarea, stresul sau stupefactia de a ne trezi intr-o dimineata ca langa ferestra, acolo unde erau copaci, sau langa bloc, acolo unde de zeci de ani erau alei cu banci, flori si spatii amenajate pentru comunitate, cativa “smecheri imobiliari”cu pile la primarie au pus un panou “Proprietate Privata” si te anunta cu nesimtire si cinism ca o sa ti construiasca un bloc la mai putin de 1 m de fereastra ta “ca sa te poata vedea mai bine” precum Lupul transformat in Bunicuta din poveste. Dorim sa ne intre in casa lumina naturala, nu sa fim privati de ea din cauza unor blocuri ce au aparut peste noapte.

Ce vrem? In primul rand sa oprim distrugerea a cea a mai ramas din zonele verzi ale acestui Cartier. Si sa aratam tuturor ce s-a ales din unul dintre cele mai verzi Cartiere din Capitala, cum se distrug cu intentie spatiile verzi dintre blocuri, spatii cu rol de protecţie, de ameliorare a climatului şi a calităţii aerului si, nu in ultimul rand, rol estetic si se „planteaza” blocuri in loc.

Suntem contra blocurilor dintre blocuri!

Ne dorim pastrarea patrimoniului arhitectural-urbanistic si istoric al zonei, protectia zonelor verzi dar si respectarea normelor de urbanism de catre autoritatile care, cu neobrazare ne rad in nas si ne trimit (cand au si daca au chef) raspunsuri seci, lacunare, menite sa acopere ilegalitatile sau fortarile legale pe care aceleasi autoritati le-au inventat.

Pe termen lung, am vrea ca toti cei care incalca legile urbanismului si dezvoltarii unui oras prietenos cu locuitorii sai si cei care permit incalcarea lor sa sufere consecintele legale.

Maine si blocul tau poate sa fie vizat! Astepti cu bratele incrucisate sau incerci sa faci ceva? In unire sta puterea – haideti sa fim uniti pentru fiecare bloc in parte!

Implica-te!

Trimite-ne un mail la 2014-01-08 08.59.05 pmsi sprijina activ sau anonim cauza noastra!

https://grupulfloreasca.wordpress.com/alatura-te/

3 gânduri despre „Grupul de initiativa Cartierul Floreasca

 1. Prin anunţul Direcţiei de Urbanism, Cadastru şi Gestionarea Teritoriului, Serviciul de Autorizare şi Documentaţii de Urbanism, nr. 66114/25.09.2013, autorităţile locale au informat că în zona locului dintre blocuri numit “Str. Chopin nr. 30B”, urmează să se ridice o structură de cinci etaje. Evident, nu este prima inserţie post-1989 din cartierul nostru. Este însă greu să nu remarcăm ca asemenea proiecte (deja numeroase, şi implicit acceptate ca fiind implacabile) au dus la o continuă incrementare a densităţii populaţiei şi implicit la o evoluţie a calităţii vieţii într-o direcţie lesne de sesizat.

  În ceea ce priveşte proiectul acesta, sunt de observat câteva aspecte, aşa cum rezultă de altfel şi din experienţele similare anterioare:

  – un spaţiu verde, acoperit de copaci, unii mai bătrâni de 50 de ani, va fi anihilat. Evident, aşa s-a întâmplat în toate celelalte cazuri, însă asta nu înseamnă ca este un lucru bun sau că avem motive de bucurie;

  – apropierea sufocantă de clădirile existente va duce la diminuarea gradului de însorire, a intimităţii şi a habitabilităţii;

  – lucrările de construcţie sunt în măsura să afecteze structura de rezistenţă a vechilor clădiri (cum s-a întâmplat de altfel şi în cazul complexului şi a bisericii armeneşti);

  – scăderea valorii proprietăţilor din zonă – inclusiv a celor proaspăt adăugate!

  – amplasarea conductelor magistrale Radet în vecinătatea sau posibil chiar pe terenul în cauză; noua construcţie va putea face astfel dificilă înlocuirea acestora sau eventualele lucrări de intreţinere;

  – discomfortul intens asociat unui şantier într-un areal care se doreşte a fi liniştit şi aşezat.

  Închei cu o întrebare: oare câţi dintre noi ne dorim blocuri la câţiva metri de propriile ferestre?

  • Ar fi timpul sa constituim un grup al celor ce locuim in acest cartier si care avem diverse afectiuni pulmonare, alergice, etc, si sa-l actionam in judecata pe „Dl.” Ontanu personal, cerandu-i despagubiri „PE PERSOANA FIZICA”! Cartierul cu numai 20 mp de spatiu verde pe cap de locuitor , este si cel in care se aproba, cu atata usurinta, DEFRISARILE spatiilor verzi.

 2. SOS! În Chopin nr.30 a început atacul asupra vegetației!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s