Grupul de initiativa Cartierul Floreasca

vrem sa pastram caracteristica

Primul semn de deschidere din partea Autoritatilor. Campania pentru salvarea Parcului Verde incepe sa dea roade!

Scrie un comentariu

Parcul Verdi
PARCUL VERDI POATE (SI TREBUIE) SA FIE SALVAT!
Primaria Bucuresti -Directia de Mediu ne invita sa formam impreuna un grup de lucru pentru a genera procedura de expropiere si reintroducere a parcului in circuitul public. Ii rugam pe cei care stau in zona Verdi sa se implice  si sa vina alaturi de noi in grupul de lucru pentru salvarea Parcului. Cei care nu vor sa  stea in pasivitate pot sa ne transmita un mail la adresa
grupulfloreasca@gmail.com, subiect: Parcul Verdi
si sa vina alaturi de noi in acest demers. Numai prin implicare directa si unitate civica putem obtine salvarea Parcului!
Mai jos in copie adresa Directie de Mediu
Raspus PM Mediu Parcul Verdi
„Parcul Verdi este încadrat în totalitate ca spațiu verde în Registrul Spațiilor Verzi al Municipiului București; conform Planului Urbanistic General aprobat prin H.C.G.M.B. 269/21.12.2000, suprafața de teren aferentă Parcului Verdi este încadrată în subzona „VI a” Parcuri, grădini și scuaruri publice orășenești și fâșii plantate publice;”
„Având în vedere dezideratul comun al Directiei de Mediu si al cetătenilor care doresc protejarea spațiilor verzi din Municipiul București, vă propunem înființarea unui grup de lucru care să cuprindă membrii ai grupurilor de inițiativă civică, ai Organizațiilor Neguvernamentale și reprezentanți ai ministerelor de resort în vederea elaborării unor norme de aplicare a Legii 135/2014 care pot genera proceduri de expropriere a terenurilor care reprezintă zone strategice pentru îmbunătățirea calității mediului.”

Lasă un comentariu